Column Martin Worsdorfer : de Westduinweg…

De parlementsverkiezingen zijn achter de rug. De VVD heeft 33 zetels behaald. Ik stond op plek 28 en ben dan ook enorm vereerd dat ik in de Tweede Kamer mag plaatsnemen.

De beëdiging heeft inmiddels plaatsgevonden. En als gezegd, ik zal de belangen van Scheveningen en Den Haag ook daar blijven behartigen. Ik kom daar binnenkort op terug. En ik wil iedereen die op mij gestemd heeft van harte danken voor hun steun.

Maar nu wil ik het over de Westduinweg hebben. De VVD heeft eerder, met de ChristenUnie/SGP, vragen gesteld om de ellende rond het kruispunt Van Bergenstraat / Westduinweg op te lossen. Daarbij hebben we de problemen met de fout geparkeerde auto’s op de Koppelstokstraat meegenomen.

We hebben concrete veranderingen voorgesteld. Vorige week zijn de vragen beantwoord. Enkele gesuggereerde ingrepen worden meegenomen in de verkeersstudie Westduinweg, waarbij ook nadrukkelijk bewoners zullen worden betrokken. Dat is op zichzelf goed, want daarmee kan er zorgvuldig gewerkt worden aan definitieve oplossingen van de verkeersproblematiek daar.

Maar de situatie op de kruising Westduinweg/Statenlaan/Van Bergenstraat behoeft directe maatregelen. En ook al wordt er in het antwoord gesproken van uit te voeren quick-win maatregelen, het lijkt er toch op dat de gemeente die nu even geparkeerd heeft.

Dat is wat ons betreft niet goed. Want vorige week gebeurde er wederom een ongeluk, dit keer werd een fietser aangereden door een busje. En dit weekeind botsten een scooter en een fietser.

Daarom heeft de VVD vanmorgen mondelinge vragen gesteld in de commissie leefomgeving. We willen directe noodmaatregelen. En wethouder de Bruijn (D66, verkeer) erkende gelukkig het probleem. Hij kondigde een aantal maatregelen aan.

Sommige zullen enkele weken op zich laten wachten omdat er een formeel besluit moet worden genomen. En andere worden direct uitgevoerd. De aangekondigde maatregelen zijn het verplaatsen van de voetgangersoversteek, de aanleg van een oversteek voor fietsers, een vrachtwagenverbod in de Van Bergenstraat, plaatsingen van attentieborden en het aanbrengen van wegmarkeringen.

De VVD is daar blij mee. Laten we hopen dat het nu eindelijk veiliger wordt op de Westduinweg.

Deel dit artikel!

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz