Column: Hoog Lindoduin

Foto: Hart van Scheveningen

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat ik een ingezonden brief stuurde naar de Scheveningsche Courant over Hoog Lindoduin.

Vestia wil het gebouw renoveren en daarvoor moeten de huidige huurders weg. In het kort moeten ze daarvoor afzien van hun huurrecht.

Het blijft belangrijk dat politiek en bewonersorganisaties gezamenlijk in de gaten houden of Vestia bewoners die dit willen daadwerkelijk laat terugkeren tegen een redelijke prijs. Gezamenlijk. Zonder ego’s, functies of politieke belangen te laten meewegen.

Vestia heeft geen smetteloos verleden. Niet altijd stonden de belangen van de huurders van deze corporatie bovenaan.

Mijn mond viel bijvoorbeeld open toen de corporatie een belang nam in het voornemen om cruiseschepen naar Scheveningen te halen. Later stapelden de schandalen zich op en we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Naar aanleiding van mijn ingezonden brief in de Scheveningsche Courant en enkele telefoontjes naar raadsleden ging het de goede kant op met de aandacht voor de bewoners van Hoog Lindoduin. Vestia lag ineens onder een vergrootglas en terecht.

Blij was ik ook met de aangenomen motie van de HSP over de terugkeergarantie. Ook weet ik dat andere politieke fracties zoals de SP en PVV zich blijven inzetten voor de bewoners van de hoge flat.

Minder blij ben ik met de uitlatingen van Arno Schoondorp in de Posthoorn van 19 juli waarin hij namens de Bewoners Organisatie Havenkwartier zegt dat de motie van de HSP een ‘wassen neus’ zou zijn. Ik meen van niet.

Er is nu wel degelijk een politiek handvat om misstanden tegen te gaan en een meerderheid in de raad gaf de motie steun.

Wat ik zo vervelend vind aan de opmerking is de toon. De belangen van de huurders van Hoog Lindoduin zijn niet gebaat bij politiek getinte gifpisserij, die veel goed werk weer teniet kan doen. Zoek de harmonie. Probeer nu eens geen vliegen af te vangen.

De bewoners verdienen eensgezinde steun vanuit bewonersorganisaties en politiek. Zij hebben het er al moeilijk genoeg mee hun huis te moeten verlaten en een onzekere tijd tegemoet te gaan.

Kwetsbare mensen allemaal, waarvan een groot deel niet wil verhuizen. Ook al beweert Vestia in hetzelfde artikel dat zo’n 20 procent van de mensen niet terug zou willen keren.

Ik hoop van harte dat politiek en bewonersorganisaties nu samen doorpakken. En met vereende kracht het huurbeleid in de stad beter maken, met de renovatie van Hoog Lindoduin als goed voorbeeld.

Sandra Abbenhuis.

Deel dit artikel!

Reageer op dit artikel

37 Reacties op "Column: Hoog Lindoduin"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Gast

Vaarwel Scheveningen

Gast

Nou als dat zo is terug garantie krijgen ze alle mensen op hun dak uit Mariahoeven die 1JAAR geleden hun huis moesten verlaten en zelf andere woning moeten zoeken

Gast

Duin terug!!!

Hans Ros
Gast

Er komt toch geen winkel “mall” want dan wordt het helemaal een gekkenhuis op de Westduinweg. Daarnaast berichten gehoord dat als bewoners een aantal woningen niet accepteert ter vervanging van de huidige er tot ontruiming wordt overgegaan, als dat waar is heeft Vestia niets van hun arrogantie verloren na bijna failliet te zijn gegaan. Men had Vestia dan beter kunnen laten klappen, nu zijn andere corporaties nog steeds de dupe

Gast

Ziet er handig uit ook voor de doorstroming daar

Gast

wow, dat zou mooi zijn!

Gast

maar niet leuk voor de bewoners van hoog lindoduin natuurlijk. Hoop dat het voor iederen goed opgelost gaat worden.

Gast

Ik mis de rotonde

Arie Reijnen
Gast
Het is al raar dat er gewoon sociale huurwoningen af gaan. En als je terug keert is het de vraag hoe hoog de huiur dan is. De meeste mensen zijn tevreden met hun flat waarom moet alles mee in de vaart der vooruitgang? Moeten er per se mensen met meer geld daarop die bovenste etages? Zijn dat Scheveningers? Ouderen? Denk het niet. Het wo4dt over het algemeen voor jingeren steeds moeilijker om betaalbare huisvesting te vinden zeker in hun geboortedorp. Nu er ouderen uit het lindo flat moeten krijgen die weer de nog overgebleven goedkopre woningen en dat gaat dan… Lees verder »
Rinus Bil
Gast

Je krijgt een bedrag om wegtegaan maar niets om terug te komen.

Gast

Alcatraz

Gast

Mag ik even een teiltje.

Gast
Breek liever dat ding af . Zorg dat de mensen die hier niet vandaan komen lekker in denhaag gaan wonen . En zorg dat de mensen die hier vandaan komen het huis van die mensen die naar denhaag terug zijn in kunnen. Daarna breken we de rest af in ons dorp beginnen we bij ons kurhaus alles wat eromheen staat bulldoZer overheen zodat we het hart terug kunnen brengen zo als het moet zijn . Daarna die spuug lelijke boulevard plat gooien en de oude terug plaatsen . Er gaat maar 1 ding mis hier we laten die vieze mannetjes… Lees verder »
Gast

Lindoplaza?

Gast

wat erg:-(

Gast

Syllie Billy lees dit eens! Wie schrijft daar weer een stuk in de Posthoorn!

Gast

Tja meneer Arno Schoondorp A la de duivel schopt graag mensen tegen het verkeerde been San

Gast

goeie column! full support! ik vind ook dat iedereen even keihard zn best moet doen voor de huurders, dat ze maar voor dezelfde huur mogen terugkomen in hun huis!

Gast

Gewoon een paar dure penthouse verdiepingen erboven bouwen en dan is alles opgelost 🙂

Gast

Vreselijk.

Gast

Vind het niets….en loopt dat gevaarte nou door naar laag lindoduin?

Gast

Goed geschreven, wat ‘n vreselijk wanstaltig ontwerp, net zo gezellig als bij ‘t Kurhaus daar allemaal 🙁

Gast

Vind het niet kunnen , tenzij ik er mag wonen …

Gast

Graag definitief ontwerp en besluitvorming voor de verkiezingen

Gast

waarom?

Gast

de column gaat meer om de huurders dan om het ontwerp, dacht ik

Gast

Gattttverrrrdamme, ziet er toch niet uit

Gast

eens! nu nog ruimte en wat groen ervoor, straks dichtgebouwd tot aan de weg…

Gast

Goede geluidswering geplaatst voor de rotonde?

Gast

Beetje schuiven onder de tafel , Frans zo is het gevers deynootplein ook naar de klote gegaan

Gast

Wat een goed artikel !

Gast

Èn een lelijk ontwerp.

Gast

Wanneer houdt het nou eens op al die lelijke hoogbouw in Scheveningen, Scheveningen haven en in Duindorp.

Gast

tot het vol is denk

Simon
Gast

Zo is dat Rinus, vol is vol!

wpDiscuz