Zomercolumn: Verkeersafwikkeling op Scheveningen

Verkeersafwikkeling. Alleen het woord al. Ooit talloze beleidsstukken over gelezen en niets hielp op Scheveningen.

Rotondes niet, Strandexpres niet, niks niet. Dus werp ik maar weer een balletje op.  P&R op het Malieveld en gratis met de tram naar je favoriete strand.

Woensdag was het weer urenlang in de rij voor een parkeerplekje vlakbij het strand. Het Vuurwerkfestival ligt al weer achter ons en ook toen was het zoeken naar een plaatsje. De gemeente zet alles op alles om de verkeersafwikkeling goed te laten verlopen.

De HTM draait overuren en die reizigers komen goed en op tijd aan op het strand. Het verbaast me telkens dat al die ronkende auto’s ook nog een parkeerplaats lijken te vinden. Ik zeg met nadruk: lijken. Ik weet namelijk niet hoeveel mensen het vuurwerk missen omdat ze te laat van huis zijn gegaan en geen plek meer bemachtigen.

En ik heb geen idee of en waar die auto’s dan precies terecht komen.

Wat ik wel weet is dat de parkeerdruk in dit deel van Den Haag in de zomer niet af- maar toeneemt. Zo hoor ik toeristen vaak klagen over de parkeerregeling op Scheveningen. En ik signaleerde Scheveningers die slim hun eigen parkeerplek verhuurden aan bezoekers van het Vuurwerkfestival of andere evenementen. Goed ondernemerschap, maar eigenlijk van de gekke.

Nu de gemeente Den Haag Legoland heeft binnengehaald, Madurodam laat uitbreiden en ook het laatste stukje Boulevard een upgrade krijgt valt het me weer op dat er weinig tot geen randvoorwaarden zijn bedacht voor het toenemende aantal toeristen.

En parkeren is al een groot probleem. Welke maatregelen voor een goed parkeerbeleid is er ontworpen voor de toename aan massatoerisme?

Ik heb het altijd een goed idee gevonden een P&R op het Malieveld te maken en mensen dan gratis met de tram of een Haagse Stadsfiets naar het strand te laten reizen. ‘Geitenwollen sok’ hoor ik u zeggen. Misschien, maar er zijn grenzen aan wat het stadsdeel Scheveningen en ook haar bezoekers kan verstouwen.

Ik mag hopen dat de gemeente Den Haag en ook de gemeenteraad verder en met visie over de randvoorwaarden voor een toename aan toerisme nadenkt. Want Legoland komt, de Boulevard wordt nog aantrekkelijker en het aantal (sport)evenementen zal ook alleen maar toenemen.

Ik wens allen wijsheid bij het prakkiseren over de toenemende parkeerdruk.

Sandra Abbenhuis.

Deel dit artikel!

Reageer op dit artikel

23 Reacties op "Zomercolumn: Verkeersafwikkeling op Scheveningen"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Gast

ik woon er, het is verschrikkelijk, ik bedoel het vervoer.Scheveningen zelf is natuurlijk fantactisch!!

Gast

En onder de nieuwe boulevard komt een parkeergarage. Gratis openbaar vervoer werkt niet omdat OV al vol zit. Grotere trams over vrije banen,dan kan er vaker gereden worden, en korting op parkeren als met OV gereden is, zoals bijv. In Rotterdam. Ik ga nooit meer met auto het centrum in, ik parkeer op een P&R voor 2 euro en ga met OV verder.

Gast

het is wel leuk om een Duitser voor mijn huis te zien parkeren en denkt das een mooi plekkie maar dan ziet hij het tarief en weg is tie weer!!

Gast

Nou hier is het niet leuk als je een Duitser voor je deur ziet parkeren zijn koffer uit zijn auto haalt en vervolgens na 3 weken staat de auto er nog steeds en de gene is nog niet in de buurt van zijn auto geweest leuk hoor hopelijk snel hier betaald parkeren messchien dat mijn man dan na zijn werk wel de auto kwijt kan en niet 5 straten verder 😡😡😡

Gast

Iemand al eens bedacht waarom het bijv. in Volendam wel lukt om de auto’s van toeristen buiten te houden? En daar is niet eens behoorlijk OV.

Gast

Omdat het daar alleen parkeren voor vergunninghouders is .

Gast

Omdat daar maar een paar bezoekers komen in vergelijking met scheveningen

Gast

vogelwijk plek zat brede rotondes volzetten met torenflats

Gast

fautje….

Gast

Vroeger reden er veel meer tramlijnen naar Scheveningen . waarom moesten ze opgeheven worden.

Gast

Puinhoop.

Miquel
Gast

Parkeren bij het forelpark en vandaar graties naar Scheveningen en een tussen stop centrum. Of voor 7,50 parkeren een hele dag inclusief openbaar vervoer. Dit gebeurt overal al alleen hier weer niet. En nee geen Malieveld anders loopt het daar ook weer helemaal vol. Dood lopend van snelweg

Gast

En laat maar weer komen dat Legoland. Hopen op een beter college na de verkiezingen. En betere wethouders deze bouwers en bomenkappers gaan het maar in het bedrijfsleven proberen.

Gast

Een beter college, wanneer dan? Voorlopig zit het oude weer een paar dagen met overnachting in een of ander gebouw om nieuwe ideeën op te doen. Wordt allemaal betaald door ons de belastingbetaler.

Gast

Gemeente Den Haag wat gaan we daar nu aan doen aan die overlast. Straks het hele jaar door, dat is de bedoeling van de Gemeente Den Haag!!!

Gast

Met nog meer oracs in het vooruitzicht en nog minder parkeergelegenheid. Dat kan je wel overlaten aan parkeerpooier Tom de Bruijn. Het wethoudertje wat alles zo goed ” weet ” .

Gast

Vignetten…. aan te vragen op kenteken, alleen kentekens die geregistreerd zijn in Scheveningen. Geen vignet dan kom je er op drukke dagen niet in en/of mag er niet op straat geparkeerd worden.

Gast

Discriminatie gevalletje.😉

Gast

Scheveningers eerst! 😂😂

Gast

Webcare, GDH?

Gast

Wie deze verkeerssituatie heeft verzonnen is gewoon niet goed in z’n hoofd. Dat is z’n eikel die achter het bureau het denkt te weten. Maar in praktijk werk dit totaal niet.

Gast

bij mij in de straat is het zelfs voor de vaste bewoners een ramp. De ondergrondse containers en bomen hebben zoveel plek ingenomen bij de laatste herinrichting dat er best wat plekken verloren zijn gegaan (blij met de containers en het beetje groen, dat is het niet) Maar het lijkt alsof er meer auto’s op Scheveningen ‘ wonen’ dan bewoners 🙁 En dan inderdaad de hoos toeristen er nog bij…..

Gast

Ik was laatst in Katwijk, daar hadden ze een prachtige parkeergarage onder de boulevard
En ja toeristen met OV laten komen, maarr…Scheveningen staat vol met Hotels, zit je dan met je koffertje in de tram naar je gereserveerde hotelletje , echte armoe hoor, ook die Hotels hebben amper parkeerplekken , vind het als geboren Scheveningse inmiddels ook een ramp om mm dorpje te bezoeken

wpDiscuz