Column Richard de Mos: Géén cruiseschepen naar Scheveningen AUB

Wat krijg je als een visieloze wethouder te veel vrije tijd omhanden heeft? Dan gaat ‘ie oude ideetjes recyclen voor een beetje media-aandacht in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Wethouder Karsten Klein, verantwoordelijk voor de Scheveningse Haven, opperde onlangs het idee om cruiseschepen naar de haven te halen.

Dat deed de CDA’er zonder er echt over na te denken, want hij heeft géén idee hoe de verwachte extra toeristen naar Scheveningen moeten komen. Een ondoordacht plan dus.

Het was bovendien een luie actie van de wethouder, want eenzelfde plan voor een cruiseterminal, toen uit de koker van PvdA-wethouder Marnix Norder, sneuvelde al in 2009. Zou wethouder Klein solliciteren naar een baan in een kringloopwinkel?

Laten we wel wezen: al die cruiseschepen zetten Scheveningen nog verder op slot. Dat valt niet te ontkennen. De verkeersafwikkeling is nu al om te huilen, dus wat ons betreft zet de wethouder het idee vandaag nog uit z’n hoofd. Zelfs zijn eigen coalitie wil er niet aan. Dus: stop ermee.

Waarom luistert de wethouder die verantwoordelijk is voor het wel en wee van Scheveningen niet naar de inwoners van Scheveningen? Die willen dit niet.

Ze profiteren niet van die cruiseschepen, want de toeristen worden linea recta in bussen gestopt naar de Keukenhof. Kortom, alleen de eigenaren van die schepen worden er beter van als ze hier mogen aanmeren.

Laten we samen werk maken van een Haags Deltaplan Bereikbaarheid zoals Groep de Mos dat graag ziet. Aan een plan om Scheveningen bereikbaar te maken, is veel meer behoefte, dat kan iedere Schollekop beamen. Daar worden we allemáál beter van.

Mijn partij Groep de Mos pleit in het verkiezingsprogramma dat we schrijven voor het verbeteren van het openbaar vervoer van Den Haag naar Scheveningen. Dat kan bijvoorbeeld door het ondergronds doortrekken van de Randstadrail vanuit Den Haag Centraal.

Ook het wegennet van Scheveningen verdient de nodige aandacht. We willen daarom onder andere een Investeringsfonds Bereikbaarheid en een actievere geldlobby vanuit het College naar het Rijk.

Over ons verkiezingsprogramma gesproken dat we later uitgebreid presenteren: we hebben een commissie in het leven geroepen om een concept-programma te schrijven.

Langs deze weg wil ik alle lezers van Hart van Scheveningen oproepen van zich te laten horen. Heb je goede ideeën? Wil je iets veranderen op Scheveningen? Wat ontbreekt eraan en wat gaat er goed?

Stuur ons een mail en we beoordelen de input en gebruiken het in het verkiezingsprogramma als het onze mooie stad nog mooier maakt. Mail ons: groepdemosverkiezingsprogramma@gmail.com.

Deel dit artikel!

Reageer op dit artikel

6 Reacties op "Column Richard de Mos: Géén cruiseschepen naar Scheveningen AUB"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Gast

Maar wel vol blijven bouwen met woningen, een hotel bij het semafoor, nee dat brengt gelukkig géén extra verkeersdrukte mee……

Gast

Wat een eikels zijn het ook he John

Gast

Ik zoek nog naar de juiste woorden Gert-Jan 😂

Gast

Ik zie Mijnheer de Niet zo vrolijk op het bovendek van de Pier staan kan hij misschien ook zorgen dat de lift die al tijden kapot is gemaakt word zodat mensen met rollators ook weer kunnen genieten van deze attractie waar zoveel reclame voor wordt gemaakt? Verzwijg dan de bereikbaarheid niet!

Gast

Dat is meneer de Mos….

wpDiscuz