Column Martin Wörsdörfer: Verkeer en cultuur op Scheveningen 

Afgelopen donderdag was een belangrijke avond voor Scheveningen. 

In de gemeenteraadsvergadering ging het onder meer over de plannen voor een tram over de Westduinweg. 

En ook over het Zuiderstrandtheater. En ook al zit ik niet meer in de Haagse raad, op zo’n moment kijk ik natuurlijk wel even mee!

De VVD is nog steeds tegen een tram over de Westduinweg. De eerste slag is echter verloren. Een voorlopig onderzoek stelt dat het zou kunnen. 

De volgende stap is dat er nu een uitgebreid onderzoek komt naar het verkeer over de Westduinweg. Inclusief tram. Maar gelukkig moet het onderzoek ook ingaan op een Westduinweg zónder tram. 

De VVD is ervan overtuigd dat die laatste variant het beste is. Het onderzoek moet dan overigens wél toekomstige plannen meenemen. Want de verkiezingen komen eraan en het wordt voorzichtig duidelijk wat in de verschillende verkiezingsprogramma’s komt te staan. 

En wat blijkt: niet alleen de VVD zet in op een metrolijn naar de kust! Precies een hoogwaardige verbinding die nodig is, waarmee je de Westduinweg – die al zo druk is – niet verder belast. 

Nu een tram doortrekken is dan zonde van het geld. Het is logisch als in dat onderzoek trouwens ook gekeken wordt naar het aanpassen van de situatie bij de Van Bergenstraat zoals ik namens de VVD eerder hebben voorgesteld.

Donderdag werd ook een motie ingediend om het Zuiderstrandtheater te behouden. De VVD steunde dat maar de motie haalde het niet. Zonde, want Scheveningen heeft het theater in het hart gesloten. En nog meer woningen lijkt ons onverstandig. 


Wethouder Klein (haven, CDA) wil er niet aan. Hij wilde trouwens wel kijken naar het inpassen van een culturele functie daar. Wat de wethouder dus nu eigenlijk wil is mij niet helemaal duidelijk.


Volgende week wordt het verkiezingsprogramma van de VVD voor de gemeeenteraadsverkiezingen in maart bekend. Ik zal hier delen wat op Scheveningen betrekking heeft en hoor dan graag jullie mening!

Deel dit artikel!

Reageer op dit artikel

17 Reacties op "Column Martin Wörsdörfer: Verkeer en cultuur op Scheveningen "

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Gast
Martin Worsdorfer Inzake tram: NIKS!! 1e slag verloren. VVD stemde in met ontwikkeling norfolkterrein en wat daarbij hoorde! ( woningen) Daar zat OV in! Dank aan de VVD dat ze gelukkig veranderden van mening en terecht tegen werden. Mede gezien de wens voor een totaal verkeersplan scheveningen. De kwestie Tram is dus nu al UIT!!!!!! een totaal plan gehaald en onderzocht ( onafhankelijk of niet!) op seculiere haalbaarheid. En dus NIET op TOTAALPLAATJE! Dat de ten bergestraat misschien roet in het eten kan gooien zou fijn zijn ( en dank daarvoor aan de vvd) maar de vvd moet nu niet… Lees verder »
Gast

VVD blijft tegen tram, dat riep ik al lang, en de huidige fractie ziet dat ook zo.
Ik vond het wel goed te laten weten hoe het de afgelopen raadsvergadering ging.

Gast

Jarenlang Scheveningen verkracht en als ze aan de zijlijn staan komen ze ineens voor de Scheveningers op

Gast

Onzin, in de gemeenteraad komt de VVD al jaren voor Scheveningen op. Beter opletten, Johan.

Gast

Martin Worsdorfer wat nou onzin, we zijn oorspronkelijk een vissersdorp jullie hebben er een pretpark van gemaakt. Nooit is er naar de bewoners geluisterd alleen maar bouwen en geld aan Scheveningen verdienen dat is wat ze in het ijspaleis doen.

Gast

Ja, dat is onzin dus, er is veel aandacht voor de vissers, zeker van mij, en luisteren deed en doe ik volop.
Er is wel veel veranderd, ik snap dat dat soms schrik oplevert, maar in mijn ogen onvermijdelijk. Wel altijd met de visser voor ogen.
Er is overigens nogal veel geld geïnvesteerd in Scheveningen, bijvoorbeeld met De Kust Gezond.

Gast

Blijf maar lekker recht praten wat krom is wij weten zelf wel beter. Elke gulden/euro die in Scheveningen is/wordt geïnvesteerd heeft als enige doel nog meer binnen te harken. Wij zijn het vertrouwen in jullie allang kwijt.

Gast

Je kent me niet eens, hoe kun je dan zo generaliseren?

Gast

Scheveningers let op uw zaak bij de komende verkiezingen. Geen VVD, D66 en CDA dus! Laat ons geen zand in de ogen strooien door Martin Worsdorfer e.a. Als het er straks op aan gaat komen stemt de VVD voor tram WDW

Gast

Nee, Cor, ben je serieus?
De VVD is er tegen. Dat was ik toen ik woordvoerder was, dat is de huidige fractie én dat staat in het concept verkiezingsprogamma.
(En D66 en CDA moet je het zelf vragen.)

Gast

Ach beste mensen in het geval Hoog Lindoduin stond de VVD ook achter ons, mooi niet hoor.

Gast

Beste Kees, daar stond en staat de VVD wel achter. En daar zouden we nog eens een gesprek over voeren.

Gast

Daar is het nu te laat voor Martin de bewoners zijn er bijna allemaal uit vertrokken. Jammer kans gemist.

Gast

Bijna alle partijen hebben het zo goed met Scheveningen voor dat het hele dorp naar de kloten is. Aan de haven wonen alleen nog yuppen die de ouderwetse rokerijen weg hebben weten te klagen en het gaat maar door, maar nee ze hebben het echt goed met ons voor hoor….

Gast

Dat spijt mij zeer voor de bewoners. Waarom ging het gesprek dan niet door?

Gast

Omdat wij Scheveningers geen ruggensteun kregen van wie dan ook.

Gast

Kees, via Cees wilden we het gesprek graag aangaan!

wpDiscuz