CDA stemt tegen betaald parkeren Scheveningen Haven, Geuzenwijk en het Statenkwartier

Het CDA stemde gisterenavond tijdens het debat in de gemeenteraad tegen het invoeren van betaald parkeren in de Scheveningse Haven, Geuzenwijk en het Statenkwartier.

Het CDA diende samen met de ChristenUnie een motie in die de wethouder verzoekt om de invoering uit te stellen en eerst nog eens uitvoerig met ondernemers en bewoners in gesprek te gaan.

De motie voor uitstel kon op weinig steun rekenen van de VVD en andere partijen. De bewoners uit de Geuzenwijk en het Statenkwartier en de ondernemers uit de Haven worden volgens het CDA nu het kind van de rekening.

CDA-woordvoerder Scheveningen Cees Pluimgraaff: ‘’Het CDA stemt alleen in met het invoeren van betaald parkeren wanneer het de parkeerdruk verlaagd en wanneer bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden het zelf willen. Beide zaken zijn nu niet het geval.

Er is geen sprake van een te hoge parkeerdruk die opgelost gaat worden door de invoering van betaald parkeren. Ook zijn de beloofde extra parkeerplekken en garages er nog niet. Daarnaast zijn bewoners en ondernemers ontevreden met de onzorgvuldige en snelle invoering van de plannen van de wethouder” aldus Pluimgraaff

Door simpele aanpassingen en uitzonderingen in het beleid zouden individuele problemen volgens het CDA opgelost kunnen worden maar daar is de wethouder, zo antwoordde hij op vragen, niet toe bereid.

Deel dit artikel!

Reageer op dit artikel

3 Reacties op "CDA stemt tegen betaald parkeren Scheveningen Haven, Geuzenwijk en het Statenkwartier"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Gast

Volgens mij wilde CDA uitstel.

Gast

Het CDA diende samen met de ChristenUnie een motie in die de wethouder verzoekt om de invoering uit te stellen.

Gast

Hoezo is ons ook door de strot geduwd wil

wpDiscuz