Arend Heilbron en hulphond Tibbe verzamelen duizenden kilo’s doppen voor KNGF

Vierhonderd kilo doppen in zijn schuur en duizenden doppen in zijn achtertuin die nog allemaal gesorteerd, geweekt en opgeslagen moeten worden.

Allemaal voor KNGF Geleidehonden. De doppen komen vanuit heel Den Haag en ver daarbuiten. Daarnaast trekt Hagenaar Arend Heilbron er dagelijks met zijn hulphond Tibbe op uit om doppen van het strand en uit de duinen te vissen. ,,Hij heeft zichzelf geleerd de doppen op te sporen.”

Als je de Scheveningse Zeezwaluwstraat in komt, is het niet te missen in welk huis Arend Heilbron woont: voor zijn deur staat een grote gele fles met stickers van KNGF Geleidehonden erop.

En in de deuropening word je met luid geblaf vrolijk begroet door twee grote, zwarte honden. Het zijn Arends hulphond Tibbe en zijn gepensioneerde hulphond Mickey (te herkennen aan zijn grijze haren).

De twee begeleiden je direct naar Arends tuin, waar een deel van Tibbes schatten liggen: zakken vol met duizenden plastic dopjes.

Lees het hele verhaal hier verder…

Deel dit artikel!

Reageer op dit artikel

5 Reacties op "Arend Heilbron en hulphond Tibbe verzamelen duizenden kilo’s doppen voor KNGF"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Gast

Toppy

Gast

Mooie actie, waar wij graag voor sparen en de volle zakken ook naar dhr. Heibron brengen.

Gast

Ik heb vuilniszak vol met doppen die ik naar boohaard xxl AH breng morgen.

Gast

was doppen aan het het sparen…maar wist niet waar ik dat in kon leveren…dus weg gegooid…dus nu maar op nieuw sparen en bij Arend Heilbron brengen..hele goede actie

Gast

ik breng ze naar mijn kapper

wpDiscuz