Groep de Mos: ‘Iedere vorm van samenwerking met extreemlinkse Actiegroep De Grauwe Eeuw uitsluiten’

Groep de Mos reageert geschrokken op de berichtgeving over de oproep tot een moordaanslag op Sinterklaas.

Op 29 oktober schreef Michael van Z., voorman van Actiegroep De Grauwe Eeuw, op Facebook  ”Zit niks anders op..we moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten. Dubbele prijs als het tijdens de Nationale intocht is zodat alle kinderen getuigen ervan zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedenkt zitten. Maw zonder twijfel morsdood. Zo kan de NPO geen onzin verhaaltje ophangen met een nieuwe Sinterklaas en zijn we voorgoed van dat feest af (En van die irritante Flodder acteur die Sinterklaas speelt.)”.

”Deze verwerpelijke actiegroep is gesprekspartner van gemeenten over Sinterklaasintochten”. aldus de Mos ”

Begin deze maand riep  Actiegroep De Grauwe Eeuw vijf Nederlandse gemeenten, waaronder Den Haag, nog op om te stoppen met ‘koloniale verheerlijking’ en kondigde daartoe een handhavingsverzoek aan, waarbij De Grauwe Eeuw dreigde met een dwangsom richting de gemeente Den Haag, als zij niet als de wiedeweerga ‘koloniale’ straatnamen zou wijzigen”.

Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos: “Ik eis van de gemeente Den Haag dat zij op geen enkele wijze meer zal corresponderen met deze staatsgevaarlijke groepering, die onrust veroorzaken in heel het land en de samenleving proberen te ontwrichten”.

Verbod
Daarnaast zal Groep de Mos het college verzoeken om bij het Rijk aan te dringen op een verbod van deze extreemlinkse actiegroep, die al in de gaten wordt gehouden door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

De dienst stelt dat er bij De Grauwe Eeuw rekening moet worden gehouden met bekladdingen, vernielingen en ‘huisbezoeken’ bij politici en bij instanties en bedrijven.