Veteranentoernooi in teken van Scheveningse DJ Bobo

De derde helft is voor velen de belangrijkste helft van het amateurvoetbal.

De Haagse volksclub WIK doet er van alles aan om oude tijden in ere te houden.

De club waar na de wedstrijden van het vlaggenschip mensen moeite hadden om de kantine in te komen, waar gezelligheid net zo belangrijk is als prestatie, waar mensen voor elkaar klaar staan, waar een feestje niet uit de weg gegaan wordt, waar de mond groot, maar het hart klein en van goud is.

Op zondagen is er bij WIK vaak live muziek, ‘een zangertje’ in de volksmond. Dit staat vaak garant voor een zeer gezellige namiddag, het gevoel dat vroeger zo gewoon was.

Iemand die daar veel aan bijgedragen heeft is DJ Bobo, alias Willem de Jong. Zijn onvermoeibare kennis van het Nederlandse lied, al dan niet zelf gezongen, heeft menig kroeg en kantine laten swingen. Helaas laat de gezondheid van Willem de laatste tijd te wensen over. Willem is gebonden aan een rolstoel, afhankelijk van externe beademing en kan niet goed meer praten…

Lees het hele bericht op Haaglanden Voetbal