Gemeente gaat autowrakken Houtrustweg weghalen

De gemeente gaat beginnen met het verwijderen van de autowrakken op de Houtrustweg.

Dit op aandringen van D66. Het stadsbestuur vindt de huidige situatie een aantasting van de leefbaarheid.

De aanpak is hard nodig om verloedering van het gebied te stoppen  vindt lijsttrekker Robert van Asten. ”De situatie is al langer onhoudbaar. Bewoners kregen herhaaldelijk geen gehoor als zij vroegen om handhaving. Het is hoog tijd om de wrakken te verwijderen.”

Op de Houtrustweg geldt sinds 2013 een langparkeerstrook en valt daarmee buiten de gebruikelijke Haagse parkeerregels. Het is een aantrekkelijk plek om onder meer campers en aanhangwagens voor langere tijd te parkeren, maar er worden ook veel oude en op het oog onbruikbare voertuigen gedumpt. ,,Buurtbewoners kijken dagelijks aan tegen autowrakken die het straatbeeld ontsieren

Lees het hele artikel bij het AD