Boottochtje Amsterdam? Dit is waarom

Staat er binnenkort een dagje Amsterdam op de planning? Met vrienden, familie of je collega’s? Zet dan zeker een boottochtje op je to-do lijst. Hieronder lees je precies wat het huren van een bootje in Amsterdam zo leuk maakt.

Unieke manier van sightseeing

De Amsterdamse grachtengordel staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en vormt een unieke omgeving die je niet mag missen wanneer je Amsterdam bezoekt. Je kunt ervoor kiezen om al lopend de binnenstad te verkennen, of met een fiets of step. Maar door de grachten varen met een bootje is misschien wel de mooiste manier om Amsterdam te bewonderen. Vanaf het water heb je een bijzonder zicht op wat deze stad te bieden heeft. Je vaart onder talloze bruggetjes door en de grachtenpanden glijden langzaam aan je voorbij. Je hebt alle tijd om alles in je op te nemen, daarvoor hoef je alleen maar ontspannen achterover te leunen.

Zelf varen of met kapitein

Bootje varen in Amsterdam kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen op een grotere rondvaart boot te stappen of juist een kleiner sloepje te huren met je eigen gezelschap. Zelf varen en je eigen route uitstippelen? Dat kan. Liever leunen op de expertise van een kapitein die ook nog eens de mooiste plekjes weet te vinden? Ook dat is mogelijk. Een boottripje in Amsterdam kun je helemaal vormgeven zoals jij dat wilt. Daarbij zijn er veel speciale arrangementen mogelijk, bijvoorbeeld voor feestjes of bedrijfsuitjes.

Catering mee

Nog een fijn voordeel van Amsterdam verkennen vanaf het water is dat je dit kunt doen onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. Er zijn arrangementen mogelijk waarin de catering voor je verzorgd wordt, maar je kunt er ook voor kiezen je eigen eten en drinken mee te nemen. Huur je een bootje voor een uur, dan is dit misschien niet nodig. Maar als je wat langer onderweg bent is catering aan boord zeker fijn. Daarbij is het natuurlijk hartstikke ontspannen en gezellig om samen iets te eten en te drinken terwijl al het moois van Amsterdam aan je voorbij glijdt.

Eco-friendly tochtje

De grachten van Amsterdam zijn prachtig en daar moeten we zuinig op zijn. Gelukkig wordt daar door verhuurders van boten op ingespeeld. Zo kun je een eco-friendly sloep huren in Amsterdam. Op die manier biedt de verhuurder jou de optie om op een milieubewuste wijze vanaf het water te genieten van de stad. Deze elektrische boten zijn daarbij ook nog eens ontzettend stil, waardoor je in alle rust kunt genieten van de boottocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *